Norske fjøsnisser

irakiske flyktninger i Syria
Irakiske flyktninger i Damascus. Syria har en lang tradisjon for å hjelpe irakiske flyktninger, og FN anslo at det var 1,2 millioner irakiske flyktninger i Syria i 2007. De kristne utgjør bare 5 % av den irakiske befolkningen, men 40 % av irakiske flyktninger.
Foto: James Gordon via Wikimedia Commons

Jeg har skrevet en god del om mainstream media de siste par årene. Jeg har vært kritisk til at bl.a. Vårt Land skrev om den blinde, 110 år gamle Abdul Quader Azizi. Den gamle mannen skal ha gått til fots sammen med datter, barnebarn og oldebarn fra Afghanistan til Tyskland. Det er ifølge Google Maps en distanse på over 5 500 km, og de skal ha tilbakelagt denne distansen på én måned. Journalisten forsvarte seg seinere med at hun ikke hevdet at mannen hadde tilbakelagt mesteparten av reisen til fots, men jeg tror det er en tolkning de fleste vil komme til etter å ha lest artikkelen.

NRK skrev om en liknende sak. Den 105 år gamle Bibhali Uzbeki fra Afghanistan satt på ryggen til den 67 år gamle sønnen, samt barnabarna sine, fra Afghanistan til Kroatia. NRK skrev også om at media ikke hadde fortalt hele historien da en rekke internasjonale aviser og nyhetskanaler raporterte at 4 år gamle Marwan hadde gått alene gjennom Jordan-ørkenen. Det er umulig, og det var heller ikke det som skjedde. Dette er selvsagt ekstreme tilfeller, og dekningen av flyktningekrisen har vært noe mer nyansert, men ikke mer enn at leserne med rette kan stille spørsmål ved troverdigheten.

Det var ikke mange som tvilte på nyheten om at Assads regime i Syria hadde brukt kjemiske våpen mot sine egne. Dette ble godtatt fordi de opprørsstyrkene vi støtter hevdet det, men det kom fram i seinere undersøkelser at det ikke var så opplagt hvem som stod bak. Det er dessuten ikke så lett å ta noe FN etterforsker alvorlig etter at Irak-krigen ble startet på en løgn.

Dette er bare noen saker, og journalister vil kanskje si at de ikke er representative, men det virker å være et forsøk på å bruke nyheter som en del av propaganda-krigen. Det er i disse dager mange som siterer det som skal være demokratiske krefter i Syria, eller opprørere. Det blir kjørt hardt på at Russland er delaktig i et folkemord i Aleppo. Det er mulig, men det er veldig problematisk når de eneste som kan bekrefte nyhetene er de som har levert falske nyheter i mange år. USA har lang tradisjon for å bruke krig som en bevisst strategi for å fremme demokratiet under parolen “bli som oss eller dø.” Jeg tror det var det Irak-krigen, Libya-krigen, den arabiske våren og Syria-krigen dreide seg om. Det handler om å kontrollere Midtøsten og deler av Nord-Afrika.

Når det gjelder Syria blir vi fortalt at det er en sterk, demokratisk opposisjon mot Assad, men sannheten er at det er mange ulike islamske grupper som sloss for ulike ting. De kjemper for Vesten med vestlige våpen og penger. Er det noen som har spurt seg selv hva hvis? Hva hvis historien om Assad og Russland er like sann som historien om Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen, Irans atomvåpen eller Muammar Gadaffis trussel mot den libyske befolkningen?

Denne rapporten fra House of Commons Foreign Affairs Committee i det britiske parlamentet bekrefter forøvrig at Libya-krigen var basert på løgner. Det minner veldig mye om Irak-krigen på den måten at sterke krefter i NATO hadde som mål å destabilisere landet. Jeg har alltid hatt fokus på å være så objektiv som overhode mulig. Jeg bruker fakta og kaller ikke meningsmotstandere idioter e.l. Jeg tror likevel det er en passende beskrivelse på de som fremdeles tror at nyhetene utelukkende dreier seg om sannheten. Hvor mange ganger må makthaverne, og media, bli tatt i å lyge før du forstår hva det er som foregår?

Den største trusselen er ikke diktatorer, men vanlige folk som lar pampene fortelle dem hva de skal tro. Det er jo sesong for fjøsnisser og det er dessverre skremmende mange av dem i Norge for tiden.

Når det gjelder medias kilder i Aleppo skal det være hovedsakelig Syrian Observatory of Human Rights og White Helmets. Den sistnevnte har blitt tatt i juks og manipulasjon flere ganger, og den første er et informasjonskontor som blir drevet av Rami Abdulrahman fra hjemmet hans i Coventry, England. Dette høres ikke veldig troverdig ut.

Godtroende asylpolitikk (Journalisten)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s