Ordkriminalitet

Husker du Weird Al Yankovic? Han spesialiserte seg på humoristiske versjoner av låter som andre artister hadde hatt suksess med tidligere, men det var langt fra samme låt. I Weird Als versjon var det snakk om satiriske kommentarer på alt mulig som skjedde i populærkulturen.

Han er tilbake og jeg tror han skal slippe et nytt album snart. Han har publisert et par videoer denne sommeren som tyder på det. Nå irriterer han seg over dårlig grammatikk og rettskriving på sosiale medier.

 

 

Dette var langt fra weird. Han er faktisk veldig fornuftig i denne versjonen av Robin Thickes “Blurred Lines.” De fleste amerikanere vil forøvrig kjenne igjen bildet ovenfor som Merriam Webster, den mest populære ordboka i USA.

Hvordan er det med deg? Jeg har nok en del mindre feil her og der, dog mest forglemmelser. Irriterer du deg over de mest håpløse feilene på blogger og facebook, eller noen som kanskje ikke er kritisk nok til hva de publiserer? Det er muligens et problem mange av oss er innom, for vi kan ikke forvente at alle skal like alt eller være opptatt av det samme som vi mener er viktig, men de fleste av oss vet vel likevel når vi bør sensurere oss selv. Hva med i butikkene? Jeg har sett mange skrivefeil på diverse plakater som jeg ikke trodde det var mulig å gjøre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s